2011. február 7., hétfő

horgolt-nemezelt mamusz


Akkor csapjunk a húrok közé!:) A sok kedves, sőt elismerő szót, amit Tőletek kaptam, úgy szeretném meghálálni... mondjuk olyasmivel, hogy mutatom, én hogy készítek ezt, meg azt. Most megint egy Barka-lecke, hála Gabi kedves felkérésének.

Anélkül, hogy elébe mennék a dolgoknak (a lecke második, egyben befejező epizódjának), azért idejegyezném, hogy a nemezelés egy magával ragadó és addiktív kaland. Igen, igen, már megint egy.:) Hát akkor, kalandra fel!

8 megjegyzés:

  1. Mit számít, huszonkettő vagy huszonhárom addiktív hobbi, nem igaz?;)

    Örömmel olvaslak itt is és várom a leckéket:))

    VálaszTörlés
  2. hogy már ott tartanánk?? igazad lehet!;)

    VálaszTörlés
  3. Hát én jártam itt tegnap, írtam is, de elveszett?!
    Na, újra!
    Úgy örülök neked!
    S imádom, hogy amikor minden technikát meg akar valaki ismerni. Hát nem ez a legjobb dolog?

    Én kipróbáltam a nemezelést, s nekem bizony mamusz nem ment, csak egy babatakaró. Nagyon ügyes nőszemély vagy!

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Én is kipróbálnám, de lenne egy kérdésem: Neked hányas a lábad, mert írtad, hogy kb. 38-as méretben készíted, majd összemegy ha nemezeljük. De mennyit megy össze, mert nem tudom, mennyit számoljak rá.:(

    VálaszTörlés
  5. Marcsi, de jó, hogy írtál! Hiányoztál, na!:)) Puszi!

    Meli, várom a szép kék variációt!;)

    Esthi, köszönöm, hogy írtál!:) Nem a 38-ashoz képest megy még össze, hanem a 38-as végeredményt céloztam meg. Te milyen méretben készítenéd?

    VálaszTörlés
  6. Óóó, így már értem. Én 36-ost szeretnék készíteni, csak még soha nem nemezeltem össze fonalat, ezért hittem, hogy összemegy.:S Na de így, mindjárt neki is állok, van egy csodaklassz gyapjú fonalam, ami csak erre várt.:))) Köszönöm a gyors válaszod.:)

    VálaszTörlés
  7. Esthi,
    szerintem kezdj kevesebb pálcával az első körben, mondjuk 12-vel a 14 helyett. A logikája azután ugyanaz. Persze a talprészénél a sorok számát is vedd vissza néhánnyal. A lényeg, hogy a méreteket mutató kollázshoz képest a te mamuszod legyen arányosan kisebb a nemezelés előtt.

    VálaszTörlés

szentpyr@gmail.com