2011. október 9., vasárnap

Ábelnek is készült...

Most már ideje lesz lezárni a tanévkezdésről szóló bejegyzéseim sorát, tudom én. Azért ha nem bánjátok, még szeretném megmutatni ezeket a számunkra fontos apróságokat. Ábel is kapott egy kis útravalót, ő most indult az óvodába. Ábel óvodába, Panna első osztályba, Áron is lassan megérkezik erre a szép világra, nem kispályázunk, na... :)



A horgolt "táska" neki is dukált fiús kivitelben és még valami ennél is fontosabb, az ő hímzett életfája. A miértjéről korábban már meséltem, amikor Pannáét mutattam.


Különös és megható volt, amikor azt láttam az első ovis napon, hogy Ábelnek mennyire fontos ez a kis hímzés. Szorongatta, kapaszkodott belé, közben meg büszkén mutogatta. Végül Viki segítségével a maga választotta helyre akasztotta, hogy anya varázsereje onnan vigyázhassa ezentúl az ovis napokon. Végtelenül szentimentális vagyok, belátom. Bocs! De aki indított már óvodába gyámoltalan kisembert, az biztos elnéző most velem...:)


A szép népi mintát letölthetitek innen. A zsák bordás kialakításához, pedig ezt a videót ajánlanám segítségül.



Az elkövetkező napokban, még jó lenne megmutatni egy-két saját készítésű babakelengyét, ha kapok még rá időt a legkisebbünktől... meglátjuk milyen hírekkel jövök hamarabb.:))


19 megjegyzés:

  1. Szinte könnybe lábad a szemem, olyan tündéri figyelmes-gondoskodó anyuka vagy.
    Sokat gondolok rád, rátok.
    S nagyon várom a híreket!
    Millió puszit küldök és sok sok erőt kívánok!!

    VálaszTörlés
  2. A szereteted határtalan...és csöppet sem aggódom ,hogy mi lesz majd ha öten lesztek,hogy fogod megosztani...mert te kimeríthetetlen vagy!persze ,vannak hullámvölgyek(kinek nincs?)...de te egy nagyon jó anyuka vagy/leszel!:DDD
    Sokat gondolok rátok,vigyázzatok magatokra és persze a jó hírt nagyon -nagyon várjuk!!!:)))
    Ja és hogy ne maradjunk bejegyzések nélkül hetekig,tessék időzített bejegyzéseket készíteni,szeretnénk látni a saját készítésű babakelengyét!! :-DDD

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörűséges dolgokat mutattál megint, Rita!!!!
    Egyik szebb, mint a másik!

    Kívánok Neked könnyű szülést!
    Természetesen várjuk a babakelengyés fotókat is ;)

    VálaszTörlés
  4. Ölellek azért, amilyen vagy!:)

    VálaszTörlés
  5. Il disegno del tuo pinkeep è bellissimo, di che designer si tratta?
    Teresa

    VálaszTörlés
  6. Szia!
    Mi még nem "ismerjük" egymást, de már egy ideje figyelem a munkásságodat. Nagyon tetszik a blogod. Félig-meddig földik is vagyunk, mert a párom szári, és én is laktam ott egy darabig. Én is kíváncsian várom a híreket az új családtagról!

    VálaszTörlés
  7. Ez annyira szívet melengető ötlet. Életfa. Mi már ezen az oviba indulós dolgon túl vagyunk Áronkámmal(már 2. osztályos), de bizony nagyon jól jött volna neki is egy életfa....Köszönöm a rengeteg kiváló ötletet és a tudást, amit ilyen önzetlenül megosztasz velünk!
    Nagyon jó egészséget, erőt kívánok Neked-és gyors szülést!!! Nagyon drukkolok Neked-csodálatos dolog egy kis embernek életet adni!

    VálaszTörlés
  8. A legjobbakat kívánom neked és családodnak!
    Csoda szépségeket készítettél, szeretettel a gyermekeidnek!

    VálaszTörlés
  9. Rita, a bejegyzéseid olvasván erősödik bennem a vágy egy kisemberke után... :) Mindig, akárhánszor ide benézek :)
    Mutasd hát majd Áront is, amint csak lehet :)
    Gyönyörű, ahogyan írsz a gyermekeidről, a szemntimentalizmusodat maximálisan megértem úgy is, hogy én még nem vagyok Anya :)
    Puszillak!

    VálaszTörlés
  10. Jaj Rita, nem tudom minek drukkoljak, hogy előbb megmutathasd az elkészült babakelengyét vagy a kis tulajdonost ;) Olyan jó mindig bekóstolni ebbe a szentimentális - ahogy fogalmaztál - puhaságba, fészekbe, ami körülleng téged!

    VálaszTörlés
  11. Szia Rita!
    Már pont írni készültem neked, hogy mikorra várjátok a legkisebb gyerkőt, mert már itt lehet az ideje. Nagyon szeretem én is az oldaladat. Olyan nyugalom, és egyszerűségből fakadó, magától értetődő szépség árad a munkáidból. Kíváncsi lennék a házaidra is, amiket terveztél.
    Isten áldjon a következő hetekben is!

    VálaszTörlés
  12. Such a sweet and beautiful stitching and a lovely bag!
    Good luck to your child in the kindergarden!

    Hugs,
    Tatyana

    VálaszTörlés
  13. Jöttem töltődni, sikerült, többszörösen is. A szentimentalizmus pedig muszáj, hozzánk tartozik, belőlünk fakad, és ez jól van így.

    VálaszTörlés
  14. Minden anya ilyen és sokunknak vannak ilyen apró kis történetei és dolgai mert úgyis csak ez a fontos. Azok az első bizonytalan napok a nagy ismeretlenben, összefacsarják a szívünk na. Bárhogy is alakul, remélem minden rendben lesz Veletek és várjuk a híreket!

    VálaszTörlés
  15. Bizony én is úgy érzem, a gyerekeinknek szükségük van/lehet ránk, Anyára mindenhol, és a saját, kézzel készített tárgyak a biztonságot (és szeretetet) adják nekik és nekünk is. A kisfiad életfája gyönyörű! Ahogyan a blogod is.

    VálaszTörlés
  16. Tényleg teli voltál energiával!! Még most is?? Biztass! A táska mintáját köszönöm! Nagyon szerettem volna:-)

    VálaszTörlés
  17. Olyan jó a gondolataitokat, benyomásaitokat olvasni! Köszönöm!!!

    Thanks a lot, ladies!:)

    VálaszTörlés

szentpyr@gmail.com