2011. szeptember 12., hétfő

Panna stafírungja


Elindultak a gyerekek szépen rendben, úgyhogy sorban ide is lejegyzem mik készültek nekik az indulást, a nagy lépést megkönnyítendő. Bevallom, én komolyan így érzem, nekem is és talán nekik is számított, segített az anyai kéz által készített kelengye, útravaló.


Nem kell persze sok és pláne nagy dolgokra gondolni... egy uzsonnás zsák textil szalvétával és egy krétacsiga, az iskolatáskába, meg egy horgolt zsák, a csere ruháknak.


Az uzsonnás szütyőt diólevéllel kicsit megfestettem és egy apró népi hímzéssel díszítettem, amit Lengyel Györgyi gyönyörű könyvéből keresgéltem ide. (Árapataki csipkealmás motívum.) A krétacsigát, Nyerges Ági leírása alapján készítettem. Köszönöm!


A zsák ötletét a Ravelry-n találtam, de mintát nem tudok linkelni, mert fizetős volt, én meg a fotó alapján próbáltam összehozni. Na, nem volt egy agyműtét, úgyhogy sikerrel jártam. Valami erős és tartós alkalmatosságot szerettem volna, így összefogtam két fonalat, hol Gilice-Vitorlás, hol Gilice- Coats Anchor variációban. (Ebben az összefonódásban, van azért némi pikantéria, nem? Én meg aztat' szeretem!;) :)) Érti aki, érti...:) ) 6,5-ös tűvel dolgoztam. A Vitorlást atekintetben emelném ki, hogy önmagában is megállta volna a helyét, ugyanis táskának/zsáknak termett ez a fonal, tökéletes erre a funkcióra, csak ne fogyna olyan gyorsan!:)


18 megjegyzés:

  1. Rita.... :-))) Csodásak, finomak...Ritásak. :-) A zsák a "legkedvencebb"! :-)

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűek!! Panna lépteit igazán könnyeddé teszed!!

    VálaszTörlés
  3. so beautiful and amazing photos:)

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű mindegyik, nálad a színek és a fonalak is békét kötnek, árad a harmónia és a szeretet minden munkádból :)

    VálaszTörlés
  5. Szépséges iskola-világot teremtettél, álomvilágot.
    Maradjon is így, sőt szövődjön tovább.

    Én értem... ;-)

    VálaszTörlés
  6. Úgy csodás az egész, ahogy van. Meseszépek.

    VálaszTörlés
  7. Úgy elvarázsoltál megint, hogy csak repdesek képről képre,blogról blogra gyönyörű fonalak és képek között már egy órája.

    VálaszTörlés
  8. Mintha csak egy időgépen keresztül visszarepültünk volna abba a korba, amit békeidőknek szoktunk emlegetni.. Csodás színek, míves munkák, szép fotók.. és ilyen szépséges iskolatáskát hol lehet szerezni? :)

    VálaszTörlés
  9. Gyönyörűségesek. Kicsit irigykedem, hogy Te megcsináltad, én csak akartam, mert a kiscsaj közölte, hogy sokkal jobb, amit a boltban veszünk :O :(

    VálaszTörlés
  10. Nagyon szerencsés lány Panna, de ezt biztosan Ő is tudja! :)
    Remélem, Mimi is hagyni fogja majd, hogy ilyen stafírungot készítsek neki, és nem fog a pink borzalmakhoz ragaszkodni. Mert ez ugye nem csak az esztétikumról szól, hanem a lelki rákészülődésről is. :)
    Ami a fonalkombinációt illeti, olyan jó lenne ha ez nem menne pikantériaszámba, nem?

    VálaszTörlés
  11. Nagyon szeretem, ahogy a kezed alatt a különböző dolgok egy egységes egészet alkotnak! Ahogy egymáshoz simulnak, illenek egymáshoz. Gratulálok!

    VálaszTörlés
  12. Drágák vagytok! Azért is jól esett most a megerősítés, mert a fotókat rendezgetve, kicsit elbizonytalanodtam, hogy szegény szerencsétlen gyermekem, megint kapott egy jó kis sápatag csomagot!;)

    Gabi, jó lenne, bizony! Én kívülállóként nem is értem, vagy talán nem akarom érteni, még pontosabban nem vagyok hajlandó érteni! Egyszerűen innen is, onnan is jó szívvel szeretnék vásárolni! Néha tényleg komikusnak látom ezt a pártoskodást, ugyanakkor el is szomorít kicsit, ez a "nagymagyarvalóság", hogy még ebben a körben is...

    Era, a táskát innen ügyeskedtük össze: http://www.welldorf.hu/store/index.php?route=product/product&path=124&product_id=584

    Dovilé, thank you!:)

    VálaszTörlés
  13. Én nagyon szeretem ezeket a "sápadt" színeket, és szerintem egyáltalán nem sápasztanak! Kedvesek, melegek. Nagyon szép stafírung!

    VálaszTörlés
  14. Szia!

    Ne haragudj, hogy így "ismeretlenül", meg ilyen régi bejegyzéshez... szeptemberben kezd T-n a lányom, és iskolatáska-ötletelésben vagyok, ez most mindegy is, de nem lehetséges, hogy ezt a horgolt ruhászsákot csodáltam én meg többször a suliban? :)

    VálaszTörlés
  15. Szia!:) Deee! Mármint valóban találkozhattál vele. Holnap nagyon figyelem majd a nagylányt, hogyan fonja majd be magát az iskolába "szövedékébe", olyan szép az a reggeli indító ritus! És ezután majd levesszük az idézőjelet az ismeretlen szóról! Szeretem ezt...

    VálaszTörlés
  16. Nohát, így jártam :D http://maczyka.blogspot.hu/2013/05/az-jo-arcmemoriarul_21.html

    VálaszTörlés

szentpyr@gmail.com