2012. november 29., csütörtök

játékok újragondolva 1



Karácsony közeledtével mutatok néhány újragondolt játékot, amik a közeli, esetleg a távolabbi múltban készültek nálunk. Hátha ötletet kaptok, és még nekiálltok festegetni, csiszolni, alkotni a gyerekeknek. 

Kezdjük a szőke hercegemmel. Azaz a fehér paripával, amit a vitéz úr popója alá álmodtam meg. A hintaló egy korábbi Karácsony alkalmával érkezett hozzánk. Már akkor sem voltam kibékülve a kissé igénytelen kivitelezéssel, de akkor úgy volt jó, és úgy volt öröm. Áron első születésnapjára viszont ezt a jószágot gondoltam újjá varázsolni. A nagy tesók részéről eleinte volt meglepő tekintet és kérdő pillantás: -De anya, ezt mi kaptuk az angyaloktól! -Tudom szívem, de már nem használjátok, és hol van az megírva, hogy mindig újat kell vásárolni...? Nem volt több kérdés, inkább amolyan homlokra csapás, hogy tényleg! Aztán örömmel segédkeztek, fontoskodtak körülöttem.

Most végre fotóztam az indulásnál is.


És lőn...


Fehér festék: Tikurilla (oldószermentes).
Sörény: rafia (csomónként szegezve, farka ragasztópisztollyal ragasztva).
Nyereg: itthoni maradékokból (tulipán, barátnői maradékokból), ragasztva/szegezve .


A történethez az is hozzátartozik, hogy Áron frászt kapott tőle a nagy napon:), főleg az ingatagsága ijesztette, nade aztááán! Felbuzogott kérem a magyar vér, és ma már féltérden, meg állva, bizony! Jaj, Istenem!

Azt ismeritek, hogy:

                 "Hej, Miska, Varró Miska Áron, ügyes Áron,
                  a nyeregben höcc, höcc,
                  huszár módra, magyar módra,
                  férfiasan köpködsz!"

                                            (Varró Dani: Höcögtető 2)



Na jó, itt van nem csak napsugárban pózolva, hanem boldogan a gazdival is, khm, beteg farokkal.:))



21 megjegyzés:

  1. Mintha nem is ugyanaz a lovacska lenne! Akárcsak a mesebeli gebe, amit parázzsal etettek, és táltos lett belőle! Fantasztikus!

    VálaszTörlés
  2. Meglásd, cirkuszi akrobata lesz a gyermek! Az utolsó kép alapján már Richter Krisztián csapatában is felléphetne:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne ijesztgess!;) Remélem, ezen a szinten megállunk, mindegy mi az, csak fel lehessen rá mászni, vagy arra használni, hogy még magasabbra mászhasson. Most ezt éljük.:)

      Törlés
  3. Sokkal- sokkal jobb, mint az eredeti! A produkció is figyelemreméltó, bár kissé félelmetes a mutatvány.Valami lehet ezekkel a hintalovakkal, mert hozzánk is elég selejtes került anno.Felemás fogantyúval,ami ráadásul félig lógott, kényelmetlen volt a fogása, a mozgás is darabos volt.Azt hiszem megvan még a padláson, valakinek azért jó lesz majd egy kis átalakítás után.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hm, a kincset rejtő padlások! Nekem ez mindig olyan álomszerű, romantikus dolog volt. (Mert sosem volt ilyenünk.)Ráadásul nálatok van aki, új életre keltse a álomban szendergő lomokat.:)

      Törlés
  4. Nagyon szép lett. Látszik hogy nem vagy paramama. Az a lovonállós....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, Kriszti, kellett hozzá lélekjelenlét, hogy a fényképezőgépért nyúljak és ne gyerekért!;) Vagyis izé... jaa, jaa immár három gyerekes lazamami, jaa, jaa!;)

      Törlés
  5. Olyan jó hogy ilyeneket mutatsz! Hogy valaminek nem attól lesz értéke, mert új, mert flancos, és bizony ,bizony lelke sem attól lesz. Te láttál valamit ebbe a szerencsétlen lovacskába s varázsoltál belőle paripát! Csodaszép lett! Ifjú herceghez akarom mondani lovas akrobatához méltó...

    VálaszTörlés
  6. És még féltettük a lépcsőn? :), hiszen már lovas akrobata! Csudajó képek.
    Szép lett a lovacska.

    VálaszTörlés
  7. ugye? nekem meg acélsodronyból vannak az idegeim:)

    VálaszTörlés
  8. Oan cuki ez a kölök! :) puszi nektek!

    VálaszTörlés
  9. szuper a lovacska, így fehéren sokkal jobban tecc ezzel a sörénnyel és hát a lovasa sem semmi!!! enyém 3.fiúcska is nagy akrobata, mindenhova felmászik és sokszor esik is :( , idén az Angyalkák neki egy hintaszarvast hoznak a kék-sárgából, mert meglátta és beleszeretett, esetleg 4eskének(ha lesz) én is újragondolom ;) Addig is látom már milyen vicsaftnak nézek elébe :D
    csak jókat kívánok az egész családnak!!!

    VálaszTörlés
  10. nagyon nagy az átalakulás, gyönyörű lett :-)))

    VálaszTörlés
  11. Nagyon jól sikerült! Egy szöke hercegnek amúgy is fehér paripa kell! ;)
    Szép napot!
    Anna

    VálaszTörlés
  12. Kedves Rita hol jár?

    VálaszTörlés
  13. "Thank you for nice information
    Please visit our website unimuda and uhamka"

    VálaszTörlés

szentpyr@gmail.com