2012. március 29., csütörtök

krémezős

S-i-k-e-r-ü-l-t! Ez ugyanis nem az első kalandom, már ami a saját készítésű, natúr krémezést illeti, viszont az első, aminek végre igazi, illatos, selymes kevercs lett a végkifejlete. Boldogbüszke vagyok, az az igazság!:) Tűzörző Zsuzsit olvasva lelkesültem és csábultam el erre a nőiesen szép tevékenységre és szintén ő volt az, aki kedves és nem kevésbé szakavatott társnőjével együtt átbillentett a kudarcaim okozta letörtségemen. Nagyon hálás vagyok nekik az útbaigazításért, az oldalukért, a Manukáért pedig külön is, mert igazi kincsesbánya a magamfajta lelkes érdeklődőnek. Öngyógyítás ez nem más, megint egy olyan női bölcsesség, amit nem feledni, hanem őrizni, ápolni érdemes!



A krém, Zsuzsi recept alapján készült...

Könnyű arckrém érzékeny, gyulladásra hajlamos, rosaceás bőrre

Zsírtartalom kb. 26%

INCI: (30g krémben)

21 g Desztillált víz

1,5 g Vadrózsaolaj(Kiválóan segíti a sejtmegújulást, ápolja a száraz, hámló bőrt, ideális a hegek kezelésére is. Transzretinolsav-tartalma támogatja a kollagéntermelődést. A vadrózsa olaj a száraz, érett, gyulladásra hajlamos arcbőrre szánt készítmények ideális hatóanyaga.)

1,2 g Emulsan(BDIH konform, természetes eredetű emulgátor)

1 g Sheavaj(Natúr, finomítatlan. Regeneráló, sebgyógyító hatású, az ekcémás, neurodermitiszes bőr legjobb ápolószere. Segíti a bőt tápanyagellátását, hidratációját, rugalmasságának megőrzését, a bőr öregedését.)

1 g Ligetszépe olaj(Különleges, gamma-linolensavat tartalmazó zsírsavösszetételénél fogva ez az olaj a kozmetikai készítményekben főként a száraz, hámló, gyulladt bőr ápolására alkalmas, valamint igen hatékony ekcéma, neurodermitisz és pikkelysömör kezelésére is. Jó hatásait pattanásos bőr esetén is tapasztalták. Fáradt, érett bőrnek is kiváló táplálást biztosít, elsősorban vadrózsaolajjal kombinálva.)

1 g E vitamin(Tocopherol, antioxidáns, nedvességmegkötő, sejtmegújító)

1 g Sáfrányos szeklice olaj(A magas linolsavtartalom könnyűvé teszi az olajat, mely így kevésbé zsírozó hatású, nem filmképző. A, E, és K vitamint tartalmaz.)

1 g Szkvalen(Természetes bőrrokon anyag; a bőr hidrolipid filmjének fontos . Az érzékeny bőrűek számára is biztonsággal használható. Kedvezően befolyásolja egy emulzió tulajdonságait, mert gyorsan terül, csökkenti a zsíros utóérzetet a bőrön, puhává, selymessé varázsolja a bőrfelszínt.)

0,5 g Cetilalkohol(Csekély mennyiségű cetilalkohol segíti a krémek jobb beszívódását, a bőrfelületet mattítja, ill. receptúrától függően csökkenti a zsíros utóérzetet a bőrön. Bőrsimító, bőrpuhító hatású.)

6 csepp Rokonsal tartósítószer(Glicerinben oldott természetazonos anyagok: benzoesav, benzilalkohol és szorbinsav keveréke. BDIH konform, nagyon jó minőségű, megbízható anyag, mely az előírt koncentrációban bőrbarát és hatékonyan őrzi a készítmények mikrobiológiai stabilitását. Megakadályozza a baktériumok, élesztő- és penészgombák szaporodását.)

3 csepp Tejsav(beállítja az emulzió bőrbarát ph értékét, és támogatja a tartósítószer hatását)

2 csepp Levendula extra illóolaj (antiszeptikus hatású, Pannonhalmi Apátsági termék)

(Itt éltem egy egészen apró változtatással, Bergamott illóolaj is került bele.)


A hozzávalókat főleg a Cosmio-nál vásároltam, illetve a keverés mikéntjét is innen igyekeztem elsajátítani. Klassz dolog, hogy ennyire sokoldalú ez az oldal, rengeteg hasznos tudnivalóval, de bevallom, nem vagyok maradéktalanul elégedett, ugyanis a leírásuk alapján az emulzióm sehogysem akart sikerülni, na ekkor jöttek a bölcs asszonyok (lásd, feljebb :) ) és az ő gyakorlati tanácsaikkal már ment a csodakészítés...


Hátha kedvcsináló volt ez a pár sor és próbálkoztok majd hasonlókkal a családotok és magatok örömére! Kalandra fel!

2012. március 26., hétfő